«Цветы среди цветов» — выставка 2011

Вот публикация из газеты «Гриф», в которой упоминается моя работа. В тот год я победила на городской выставке-конкурсе с работой «Девушка с жемчужиной».

Квіти серед квітів

Газета «Гриф»

Дата публикации: 20.03.2011

Вже традиційно, з початком весни у міській виставковій залі влаштовується виставка-конкурс образотворчого мистецтва «Квіти серед квітів». Сама назва красномовно говорить про те, чому присвячена ця експозиція. Певна річ, мова йде про квіти, жінок, весну, кохання…

Поціновувачі прекрасного завжди з нетерпінням очікують на цю виставку. Вона завжди наповнена світлом, радістю і…приємними сюрпризами. Не став винятком і нинішній конкурс.
У виставці цьогоріч взяли участь 30 учасників, які представили понад 70 картин.
Серед них: Ігор Безвербний, Володимир Большаков, Валерій Вовченко, Леся Гай, Олена Гончарук, Федір Гриб, Тетяна Губрій, Сергій Дьяков, Любов Іванова, Олена Коломієць, Оксана Корондевич, Тамара Кузьменчук, Іван Лагіда, Олександр Макшеєв, Тетяна Матвієнко, Інна Махлай, Каріна Мельничук, Світлана Паламарчук, Володимир Панфілов, Тетяна Похилько, Валерій Ружицький, Сергій Секретарьов, Крістіна Смєлова, Надія Соболь, Галина Томащук, Любов Шовкун, Олена Янчук.
Оскільки це все ж таки виставка-конкурс, тому були визначені переможці у двох номінаціях: портрет і натюрморт.           

Кристина

«Портрет девушки с жемчужиной», 2011. Модель — Кристина Сирош.

 

                                                                                                                                                                                                   Номінація «Портрет»:

І місце – Тетяна Матвієнко («Дівчина з перлиною»)
ІІ місце – Каріна Мельничук («Автопортрет»)
ІІІ місце – Олена Гончарук («Портрет»).
Номінація «Натюрморт»:
І місце – Крістіна Смолова («Натюрморт. Флокси. Жовті квіти»)
ІІ місце – Валерій Вовченко (Серія натюрмортів)
ІІІ місце – Надія Соболєва (Серія натюрмортів).
Переможці отримали свої заслужені дипломи. Втім, у цій виставці немає переможених і незадоволених. Адже всіх: і митців, і відвідувачів виставки об’єднали світлі почуття любові, краси, радості.

Як завжди, слово надаємо господині виставкової зали Любові Федорівні Михайлюк:
— Нинішня виставка вийшла дуже трепетна, ніжна, весняна. Вона нікого не залишить байдужим. Кожен відвідувач піде звідси зі своїми враженнями. Ми не обмежували вік учасників виставки. У ній взяли участь і 17-літні художники, і 80-річні майстри.
Користуючись нагодою, ми привітали з 80-річчям нашого знаного художника Федора Панасовича Гриба. Але, незважаючи на таку різницю у віці, усіх об’єднує любов до квітів, до жінок, до прекрасного.
— До речі, дивлячись на картини, просто неможливо визначити ні вік, ні стать художника.
— Так, справді, важко здогадатися, кому належить та чи інша робота. А все тому, що квіти, жінки, весна, краса нікого не залишають байдужим. Тому й виставка така яскрава і насичена.
— Мені здається, що у порівнянні з минулим роком, портрети якісь інші, мають якусь особливу енергетику. Минулорічні вирізнялись фундаментальністю і класичністю, а нинішні – легкі, повітряні.
— Так, дійсно. По-перше, цьогоріч інші учасники, підключилося багато молоді. Тому виставка вийшла набагато ніжнішою і легшою. По-друге, роботи дійсно різняться від минулорічних. Цього року вони якісь особливо світлі.
— У цьому році на виставці-конкурсі представлені роботи багатьох молодих художників. Чи не виникало ідеї зробити молодіжну виставку?
— У нас визріла ідея, щоб наступну виставку зробити винятково молодіжною. У квітні ми вже її організуємо. Це буде виставка образотворчого мистецтва. У ній візьмуть участь молоді художники, віком від 17 до 35 років. Роботи можуть бути на найрізноманітнішу тематику. Головне, щоб молодь не соромилася показати свою творчість. Хочеться, щоб талановита молодь мала простір для своєї уяви, щоб на них не «тиснули» наші корифеї та їхні досягнення.
Хочемо, щоб юнаки та дівчата змогли «розкритися» і показати свої таланти та вміння. Обмежити фантазію юних неможливо та й не потрібно! Ми хочемо показати, на що здатна юнь Білої Церкви.
У нас є чимало білоцерківців, що навчаються у спеціалізованих мистецьких вишах Києва. Зробити виставку у Києві надзвичайно складно. А тут у них буде можливість показати свою творчість і розкрити свої таланти. У нашому місті є чимало переможців дитячих конкурсів і багато професійних художників. Тож ми ставимо за мету об’єднати усіх і не переривати ланцюжок: від дітей, через молодь і до дорослих митців.

Сподіваюся, що наш задум втілиться і виставка буде дуже гарною.
Тож нагадуємо, що виставка «Квіти серед квітів» триватиме до кінця березня. А вже у квітні планується експозиція молодіжної виставки. Тож поспішайте побачити чудові роботи! А молоді художники – взяти участь у виставці, котра вже готується.
Олена Ходоровська

Оставьте комментарий